Traveling light: de illusie

Ik heb het al eens eerder geschreven; ik ben niet het type dat reist met zo min mogelijk bagage. In tegendeel; ik ben het type dat reist met zoveel mogelijk bagage.  Het is dan ook precies die reden, waarom backpacken voor mij absoluut onmogelijk zou zijn. Nee echt; je gaat maanden reizen en dan stop je je spullen in één (lees: 1, uno, une, one) rugzak?!?!?!  Wat neem je mee dan? Of eigenlijk: wat neem je niet mee?

Dus, als ík reis, gaat de grootst mogelijke koffer (met het koosnaampje Spaceship Enterprise) mee, want ALLES moet er in. Zelfde concept eigenlijk als de Bermudadriehoek, maar dan in het groot. En in zakjes en bakjes. Door de jaren heen ben ik een redelijk ervaren reizigster geworden en een van mijn grootste angsten is dat je je koffer ontploft, op de bagageband, voorbij ziet schuiven en je bh’s dan zo half over de band vegen. Of dat die ene bungalowtent-onderbroek (argh, de allerlaatste schone in de kast, lelijk, maar hij zit zoooo lekker en niemand die het ziet toch?) aan het handvat van je koffer bungelt. Of dat je favoriete doucheschuim, een prachtig blauw glitterslijmspoor trekt, over diezelfde bagageband. En daarom stop ik alles in zakjes en bakjes. Tupperware on tour zeg maar.

Wat ik dan zoal meeneem? Veel te veel uiteraard. Tijdens de zomervakantie ongeveer tien outfits te veel. Want je weet maar nooit! Stel dat je ineens wordt uitgenodigd voor een sjiek diner door de burgemeester aldaar: moet je toch een kekke outfit hebben met bijpassende schoenen. Of je gaat onverwachts wildwaterkantklossen. Dan heb je uiteraard je kantklospak nodig en je wildwaterschoenen nodig, want zónder is echt geen optie. En misschien ga je wel een bergtocht maken, van een dag! Ook dan is goed schoeisel en gepaste kleding gewenst. (Voor de mensen die mij kennen: ja….nee dus!)

Op de een of ander manier, heb ik ook altijd het idee dat ik tijdens de vakantie creatief bezig moet zijn. En heel veel moet lezen. Iedere keer sleep ik veel te veel boeken mee, die eigenlijk ongelezen weer retour gaan. En het volgende jaar gewoon weer mee. En weer ongelezen terug. En dat creatief-met-kurk pakket gaat ongeopend weer de kast in bij thuiskomt. Wanneer had ik dat moeten doen dan? Terwijl ik urenlang snurkend op dat zonnebedje lag? Of terwijl ik ’s avonds wijntjes aan het testen was? Duh! Helemaal geen tijd voor!

En hoeveel  kleding heb je nodig als het 35 graden is? De harde realiteit is dus, ieder jaar weer, dat ik slechts één paar teenslippers hebt gebruikt. En 1 jurk aanhad. En ik hooguit creatief was met mijn telefoon om gezellige, artistiek verantwoorde vakantiefoto’s te kieken.  Nou okay, mijn meest creatieve uitspatting was dat jaar wellicht het schijfje komkommer dat echt heeeeeel kunstig geschild was. Die tien extra outfits gaan ook weer ongebruikt de kast in, daar waar óók die 9 paar meegereisde schoenen weer geparkeerd zijn. Dus als ik erover nadenk zou ik misschien best kunnen backpacken….. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top