Kort haar

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik doorgebracht met kort haar. Zelf in mijn kindertijd was ik getooid met korte lokken (lokjes). Coupe Bloempot is jarenlang mijn stijl geweest, of eigenlijk meer die van mijn moeder. In die tijd heb ik wel een poging tot lang haar gedaan maar mijn moeder was geen ster in ‘staartjes breien’ op de vroege ochtend: zat er eentje bovenop, voor mijn oor, en eentje achter, bijna in mijn nek. Nadat ik vakkundig met een staartje in de jus had gehangen was dat het einde van de lang haar poging. Eraf!

Mijn moeder heeft ooit ook nog een poging gedaan om ‘even’  zelf mijn pony te knippen bij gebrek aan tijd, maar een overvloed aan haar voor mijn ogen. Je kunt wel bedenken hoe dat eindigde. Ja juist, alsnog bij de kapper. ‘Zeg maar niet tegen de kapper dat ik het geknipt heb hé schatje.’ Maar ze leerde me ook dat ik niet mocht jokken dus biechtte ik de kapper eerlijk op dat moedertje lief het geknipt had. (Mam; graag gedaan, love you!)

Enfin, rond mijn dertigste heb ik nog wel een poging gedaan om met lange wapperende lokken door het leven te gaan. Het is zelfs best lang geweest maar tóch was het niet helemaal Astrid. Ik ben gewoon geen type voor gezellige vlechten of opgestoken toestanden. Alhoewel lang haar – in mijn optiek – veel minder werk is (in tegenstelling dan wat eenieder denkt) zette ik er zo’n 4 jaar geleden toch weer de schaar in en voelde ik me weer mezelf. Kort haar bij een vrouw…. Maar vrouwen ‘moeten’ toch lang haar? Vinden mannen altijd. Ja…want…? Kort haar is potterig. Okay…want…? En op de een of andere manier lijken ALLE vrouwen met kort haar ook op elkaar. ‘Goh, je lijkt op die of die.’ Want…? ‘Ze heeft ook kort haar.’ Dusssss.

Er zijn ook mensen die het wél leuk vinden. Staat zo lekker pittig! Oi! Kort en pittig…. Da’s een dingetje! Die zie jij vast ook voorbij komen op social media: vrouwen met een kort pittig kapsel. Foto’s van dames die ook kort haar hebben, veelal bont gekleurd, anders dan anders zeg maar. En  onder die foto’s titels als ‘Dit kort pittige kroketje is dol op bonte kleurtjes’. En weet je, ík denk dan dat mijn kapsel best okay is, dat het best kan en redelijk van deze tijd is. En tóch ben ik bang mezelf vandaag of morgen op social media te zien staan met als onderschrift: Dit kort pittige pepertje denkt dat ze ‘hip & happening’ is. Aaaaah nee my worst nightmare! Toch maar weer lang haar dan?! Lekker pittig….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top