Pinterest

Enige jaren geleden ontdekte ik Pinterest. Voor wie niet weet wat Pinterest is (hoe dan?!?!?!?): Pinterest is een digitaal prikbord waarop je links en afbeeldingen kunt plaatsen op door jou aangemaakte moodboards. Of met andere woorden: je zit urenlang je tijd te verspillen aan pins waarvan je eigenlijk al weet dat je er nooit iets mee gaat doen. Nou okay, soms dan…en op de een of andere manier is het resultaat toch nooit helemaal zoals het op Pinterest wordt voorgeschoteld. En dat brengt dan weer genoeg materiaal onder de noemer ‘Pinterest Fails’. Mocht je een rotdag hebben, ga daar dan eens op zoeken op Pinterest; binnen no-time lach je weer. Ook ik. En vaak ook net iets te hard om de mislukkingen van een ander. Ik kan er zelf overigens ook best een bord mee vullen hoor.

Pinterest borden kunnen je ook vanalles over een persoon vertellen. Zo zie je op mijn account mijn voorliefde voor roze, mijn liefde voor fotografie, mijn voorkeuren qua eten, mijn reisinteresses maar bijvoorbeeld ook mijn kleine idealen en informatie over mijn ‘mankementen’ of die van mensen in mijn nabijheid. Even wat speurwerk en je kent iemand zo van haver tot gort. (Tipje voor de AIVD, KGB en CIA.)

Althans, daar ga je dan voor het gemak van uit. Want op Pinterest bestaat er ook zoiets als verborgen borden. Dit zijn borden die je aanmaakt die alleen jij (en mensen die jij daarvoor uitnodigt) kunnen zien. Daar pin je dus zaken op waarvan je niet wil dat iemand anders ze ook kan zien. En daar gaat mijn fantasie dan met me aan de haal.

Zouden mensen daar dan moodboards maken voor wat betreft de inrichting van hun SM zolder? Of pinnen heule serieuze directeuren daar plaatjes van Mickey Mouse? Of verzamelen verbitterde vrouwen daar recepten om hun vervelende eega mee te vergiftigen? Of pint de buurman daar foto’s van zijn man crush? Misschien hebben mensen wel borden waarop ze een wishlist aan wapentuig hebben staan. En zijn die verborgen borden een soort dark web op een ogenschijnlijk onschuldig digitaal prikbord! O de mogelijkheden!

Maar ja, daar zal ik waarschijnlijk wel nooit achter komen. Net zo goed als jij waarschijnlijk ook nooit mijn verborgen bord over de egel als huisdier of wildwater punniken voor beginners te zien krijgt. En tot die tijd pin ik gewoon door. En jij ook. En vermaken we ons weer veel te lang (op de wc, in bad, in de bus, langs de lijn van het hockeyveld, in de wachtkamer, in je pauze….) met Pinterest. En dat is prima; want ooit ga ik dat recept maken en ooit zal dat gepinde knutselwerkje wel worden zoals op het plaatje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top