Wasmand

Ik heb een bijzondere wasmand. Ja echt! Iedere keer als ik alle was heb gewassen en de wasmand terugzet, is hij na een half uur weer vol. Soms verdenk ik mijn wasmand er van dat hij het doet om mij te pesten. Ik zeg ‘hij’ want als de wasmand vrouwelijk zou zijn, zou ze dat nooit doen uiteraard. De lege wasmand geeft me de indruk dat je klaar bent met de was, je denkt dat je even tijd voor een bakkie hebt, maar dan toch…. Kak, weer was!

Volgens mij achtervolgt de wasmand gewoon stiekem. Om te zien wat ik de hele dag doe. Als het hem niet bevalt: Bam! Wasmand vol! Ik draai zo’n 15 machines per week, met een ‘plus-size’ wasmachine. Maar het kan hem niet behagen. Het is nog niet genoeg! Woensdagavond is de wasmand leeg, tot op de bodem! Donderdagavond: de deksel van de wasmand kan niet meer dicht. Sterker nog: er zit een bult op. Zaterdagochtend heb ik het voor elkaar: ha leeg! Ik hoor De Wasmand bijna denken: ‘Ik krijg die zelfgenoegzame blik wel van je bakkes; HIER!’ Zucht…weer vol. Maandagochtend ben ik 6 wassen verder; maandagavond: VOL!

Ik kan gewoon niet méér wassen: ik heb simpelweg niet genoeg ruimte om het te drogen. Hoe kan ik hem pleasen? Hoe kan ik hem tevreden maken? Hij is onverzadigbaar; hoe ga ik hier mee om? De Wasmand lijkt wel Rupsje Nooitgenoeg….

Misschien moet ik de wasmand gewoon vol laten. Gewoon, niet meer wassen zodat De Wasmand ook niet de indruk krijgt dat ik ‘bij’ ben. Misschien krijgt hij dan medelijden met me, laat hij me een week met rust. Dan is in ieder geval de wasmand stil. Nu mijn medehuisgenoten nog…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top