Zomerhitte

Ik hou van de zomer. Geboren als een zondagskind, midden in de zomer, kan ik zomers weer enorm waarderen.  Vanaf 20 graden kom ik zo’n beetje tot leven en bij 25 graden voel ik me op mijn gemak. En dan woon je in Nederland. Daar zijn de dagen met temperaturen van meer dan 25 graden toch echt in de minderheid, dus als dergelijke dagen dan eens voorkomen geniet ik volop. Jammer dat het hier dan altijd meteen zo hysterisch is: 30 graden, broeiend heet en klam. Op zich is dat niet erg – als je niks hoeft – maar het leven gaat gewoon door; ook bij 30 graden.

Ik vind het altijd prachtig om te zien wat mensen dan zoal aantrekken op dergelijke warme dagen. Meer omdat ik het zelf ook niet goed weet: hoe blijf je koel op een soort van sociaal acceptabel level. Niet iedereen maakt zich daar even druk om – en ondanks dat het me soms een innerlijk gniffeltje oplevert – heb ik daar ook wel respect voor. Aan de andere kant kies ik ervoor om de rest van de wereld niet te belasten met mijn witte, lillende rolletjes. Graag gedaan!

Toch vind ik het verbazend hoe sommige mensen wel de wijde wereld in gaan. Naar hun werk, de supermarkt, de tandarts, zwembad of weet ik waar. Ongevraagd word je blootgesteld aan een overvloed van okselhaar en rughaar dat enthousiast uit de smoezelige tanktops van sommige meneren piept.

Blote voeten vind ik ook lastig. Ik heb, wat ik altijd noem, een anti-voet-fetisj. Ik kan echt griezelen van andermans (andervrouws) voeten. Harige tenen, enge tenen, kalknagels, hele lange nagels, enorme eelthakken: moet ik nog doorgaan? Je snapt wel dat zomerse temperaturen voor mij – voor wat betreft mijn anti-voet-fetisj – een uitdaging zijn. Wat zou de oplossing zijn dan? Iedereen sokken aan! Ja….kan…. Maar dan krijg je weer het befaamde ‘sokken-in-sandalen-effect’; ook een dingetje. Is ongetwijfeld een stuk comfortabeler voor de drager, maar jeetje, wat vind ik dat lelijk! Gecompleteerd met de eerder genoemde tanktop, een driekwartbroek, donzig rughaar en welig tierend okselhaar met een vleugje transpiratie. (Dat laatste zal voor iedereen een uitdaging zijn met dat heerlijke Hollandse klamme weer!)

Overigens, laat dat de mensheid zich vooral niet weerhouden om het wel te dragen: ik schrijf niks voor – ik uit slechts mijn eigen voorkeur.  (Afkeur kan ook, maar ik benader het graag positief.) En aangezien niet de hele wereld rekening gaat houden met mijn tere zieltje, zit er – met dit weer – echt maar één ding op voor mij: in mijn hangmatje liggen, met mijn ogen dicht! Dat is het echt het beste voor iedereen…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top