Goede voornemens

Het blijft toch altijd een dingetje: goede voornemens. Want: goede voornemens zijn er om gebroken te worden. Of: kun je die goede voornemens alleen maar maken en uitvoeren na Oud en Nieuw? En is het niet net als lijnen: maandag begin ik!

En toch maak ik ze, die goede voornemens. Want waarom ook niet? Ik vind het wel fijn om eens even stil te staan bij keuzes die ik al of niet gemaakt heb. Een moment van reflectie: wat zal ik eens anders doen? En met zo’n maagdelijk nieuw jaar voor de boeg zie ik dat als een prachtig startpunt. Ik probeer dan ook om andere keuzes te maken – qua goede voornemens – dan die, waarvan we allemaal weten, dat ze waarschijnlijk toch niet werken: stoppen met roken (ik rook niet), 3 x per week sporten (zucht, jaja), gezonder eten, vroeger naar bed….

 

Dit jaar, nee dit jaar ga ik het echt anders doen. En dit jaar gaat het wél lukken! Nee echt! Want ik ga beter plannen, ik ga vaker ‘nee’ zeggen, ik ga sporten – nou okay – meer bewegen, ik ga engelengeduld hebben met mijn kinderen (2 pubers), ik ga een vast moment in de week inbouwen om te strijken, ik ga volgens planning wassen, ik ga niet flippen als mijn pubers irritant zijn, ik ga Fries leren (gewoon omdat het kan), ik ga een avond in de week inplannen voor ‘me, myself and I’, ik ga de rozen tijdig snoeien, ik ga mijn kledingkasten twee keer per jaar opruimen, ik ga de babyfoto’s van de kinderen nu echt eens ordenen en afdrukken, ik ga attenter zijn naar mijn lieve vriendinnen, ik ga vrede sluiten met mijn ontluikende grijze haren, ik ga een bucketlist maken, ik ga ook echt dingen afstrepen van die bucketlist….

Jeez, ik word al moe als ik er aan denk. Wat leg ik mezelf allemaal op? Misschien moet ik het wat minder specifiek houden. Ja, ik weet het: ik ga beter voor mezelf zorgen. Mezelf de rust gunnen, mezelf ontplooien, mezelf ontwikkelen, nieuwe dingen doen! Ja, dat ga ik doen!

En ga ik me er aan houden? Wie weet. En anders komt er vanzelf weer een nieuw jaar….met nieuwe goede voornemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top